Práve čítate

Domáce ošetrenie po silnom opálení

4420  
Zdieľať: 

Domáce ošetrenie po silnom opálení

Že sa máme na poludnie schovať do tieňa a opaľovať sa len ráno alebo neskoro popoludní, vieme. „Natri sa,“ vravievala nám mama odmalička a na biely chrbátik nanášala centimetrovú vrstvu krému. Ale niekedy je vo vlnkách na vode tak dobre... alebo najobľúbenejšie šaty majú na pleciach len uzučké šnúrky... A na spálenie na horúcom slnku stačí tak málo... Ako potom uľaviť spálenej pokožke, ktorá snáď páli aj zvnútra?

20. 7. 2016 2 min. čítania Minty Finty
Domáce ošetrenie po silnom opálení

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Príprava surovín

Olivový olej

Vhodný do šalátov, na varenie, na suché končeky vlasov, odličovanie aj natretie celého tela. Niet divu, že je taký obľúbený, veď sa dá použiť takmer na všetko. Dajte si pohár vychladeného martini s olivou, predtým však doprajte starostlivosť aj podráždenej pokožke ‒ olivový olej ju upokojí, zregeneruje a zanechá ju príjemne vláčnu.

Ak toto leto vyrážate na juh, prineste si od mora namiesto suvenírov (alebo spolu s nimi) aj domáci olivový olej. My sme použili olej z malej krétskej dedinky v horách.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokosový olej s levanduľou

O výhodách kokosového oleja básnim často, tentoraz mu však pridáme šmrnc upokojujúcou levanduľou.

Postup

Kokosový olej ohrejte v zatvorenom pohári pod prúdom horúcej vody alebo ho na chvíľu postavte na slniečko. Do tekutého oleja nasypte trošku kvietkov levandule (chemicky neošetrenú kúpite napríklad na farmárskych trhoch) a nechajte minimálne hodinu odležať.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bambucké maslo

Bambucké maslo je ďalší superprodukt matky prírody. Pretože urýchľuje hojenie popálenín a iných drobných poškodení kože, nemôže v našom ošetrení po silnom opálení chýbať. Skúste si natrieť na popraskané pery, po dni na ostrom slnku vám budú vďačné.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Domáce ošetrenie po silnom opálení

Suroviny
1 polievková lyžica olivového oleja
1 polievková lyžica kokosového oleja s levanduľou
1 polievková lyžica bambuckého masla
1 polievková lyžica vášho obľúbeného telového mlieka (my sme použili mlieko s ibištekom a kakaovým maslom)

Postup
Zmiešajte všetko dohromady a opatrne nanášajte. Váš nový zázračný krém uskladňujte v chladničke, aby vás príjemne chladil. Vonia nádherne!

P.S. Viete, že prvou pomocou pre pokožku spálenú od slnka je hustý, najlepšie grécky biely jogurt? Nechajte ho na koži pôsobiť čo najdlhšie a potom zmyte vodou. Babská rada nad zlato.

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články