Práve čítate

Jednoduchý peračník, ktorý zvládnu vyrobiť aj deti

4229  
Zdieľať: 

Jednoduchý peračník, ktorý zvládnu vyrobiť aj deti

Za pár minút a korún vytvoríte skvelý školský doplnok, ktorý vášmu potomkovi bude v lavici závidieť kadekto.

29. 8. 2017 2 min. čítania Redakce
Jednoduchý peračník, ktorý zvládnu vyrobiť aj deti

Školský rok sa už blíži sedemmíľovými krokmi. Malí nadšenci už majú učebnice zabalené v obaloch, vyrovnané pekne podľa veľkosti v aktovke a netrpezlivo vyčkávajú na prvé zvonenie, iní si zasa s nechuťou prezerajú zatiaľ prázdne okienka budúceho rozvrhu. Tak či onak, do školy musí ísť skrátka každý a na nás je deťom tieto prvé dni v novom školskom roku čo najviac spríjemniť.

Prinášame vám skvelý tip na výrobu krásneho peračníka, ktorý nadchne chlapcov, aj dievčatá. Veľkým plusom je možnosť jeho výroby spolu s deťmi, ktoré si tak môžu vybrať farbu materiálu a na svoj výrobok budú dostatočne hrdé. Dbajte na to, aby sa pri dierovaní filcu dieťa neporanilo nožnicami alebo ihlou, táto časť je totiž zo všetkého najzložitejšia. A nezabudnite deti pri šití ihlou kontrolovať. Ak sú vaše ratolesti dostatočne zručné, bez problémov zvládnu vyrobiť samy aj celý peračník, v každom prípade však spolu vytvoríte nielen krásne puzdro, ale aj vzácnu spomienku na spoločné chvíle. Tak neváhajte a pusťte sa do práce!

Všetky potreby nájdete v takmer každej lepšie vybavenej domácnosti, ak však chcete ozaj pekný materiál, skočte do najbližšej galantérie a vyberte farby podľa vašich predstáv. Filc kupujte radšej hrubší – dlhšie vydrží a nebude sa strapkať. Takisto je lepšie vybrať intenzívnejšie alebo tmavšie farby, aby sa peračník hneď nezašpinil.

penal (10)

Potrebujete

filc (podľa vlastného výberu) veľkosti papiera A4
nožnice
pravítko
ceruzku
ihlu
niť

penal (1)

Postup

Najprv si na filc pravítkom a ceruzkou naznačíme prestrihy. Nožnicami alebo dierkovačom ich potom opatrne prederavíme a vyskúšame, či ceruzka do nich dobre pasuje. Ak áno, rovnako prederavíme celú filcovú plochu v dvoch riadkoch.

Nakoniec filc zvinieme do kotúčika a na hornú stranu prišijeme mašľu tak, aby na jednom konci presahovala o niečo viac. Ďalším koncom kotúčik obmotáme a zaviazaním mašle celý peračník uzavrieme. Teraz už len stačí peračník naplniť pastelkami a vyraziť do školy.

penal (8)

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články