Práve čítate

Matcha šúlance s kokosom a mandľami

4578  
Zdieľať: 

Matcha šúlance s kokosom a mandľami

Aj vy zbožňujete tradičné slovenské šúľance s makom? Veď kto nie, hlavne ak sú domáce, však? Pokiaľ chystáte nedeľný obed a chcete svoju rodinu či hostí nejako prekvapiť, skúste pripraviť šúľance inak. S ingredienciami, ktoré možno nepoznajú alebo si ich so šúľancami nevedia predstaviť. Je pravda, že je to trochu prácna robota, ale prinesie svoje ovocie, veď uvidíte.

27. 1. 2017 2 min. čítania Rebeka Šuchterová
Matcha šúlance s kokosom a mandľami

Matcha je špeciálny druh zeleného čaju rozmletý na jemný prášok. Pôsobí ako antioxidant a dodá vám viac energie ako káva. Je obľúbený najmä v Japonsku a pokladá sa za superpotravinu. Pije sa ako čaj, môžete si z neho pripraviť matcha latte a využijete ho vo varení aj pečení. Rozhodne stojí za vyskúšanie!

IMG_0581_low

Ingrediencie

300 g uvarených zemiakov
300 g hrubej múky
3 čajové lyžice matcha prášku
1 žĺtko
Trochu vody
Soľ
Med
Strúhaný kokos
Strúhanka
Kokosový olej

Postup

Šúľance pripravte tradične, z uvarených popučených zemiakov, hrubej (alebo špaldovej – zdravšia verzia) múky, žĺtka, soli a vody. Nezabudnite pridať 3 ČL matcha prášku, ktorý celému cestu dodá zaujímavú chuť a tiež zelenú farbu! Z ingrediencií vypracujte hladké cesto, vytvorte tenké ,,valčeky“, tie nakrájajte a vytvarujte z nich šúľance. Na túto časť je ideálne využiť detskú pracovnú silu, pretože ich šúľanie bude baviť a naviac sa zo zapojenia do procesu varenia potešia. Či ich naučíte neskôr pripraviť aj celé menu je len na vašej šikovnosti. Šúľance uvarte v mierne osolenej vode.

Na panvici si dozlata osmažte strúhanku, ktorú v hrnci zmiešate so šúľancami. Namiesto masla a cukru ich polejte kokosovým olejom zmiešaným s medom, ktorý dodá šúľancom sladkú chuť a posypte ich kokosom. Ten môžete pridať už aj do strúhanky. Slovenské šúľance s exotickým nádychom si zamilujete.

TIP: Šúľance servírujte buď s klasickým alebo mandľovým či kokosovým mliekom! Deti sa šúľancov nevedia dojesť a s plnými bruškami zaspia ako medvede.

IMG_0594_low

IMG_0660_low

Ak sa vám článok páčil, mohlo by vás tiež zaujímať
ďalšie články